.

.

24.9.2016

Kokkausprojekti osa 57: Mustikkalimonadi




Kirja nro 13




toim. Ulla Karlström, Cecilia Lundin
Vastapoimittua, sivu 88;
(Ruotsink.alkup. 2014, Suomennettu 2016)

Mustikkalimonadi


15 minuuttia

Noin 2 litraan:

1 dl + 1 dl mustikoita (noin 50 g + 50 g) 
1 suuri sitruuna
5 dl sokeria (noin 450 g)
12 dl vettä
4 dl puristettua sitruunamehua
(noin 6 sitruunasta)


Tee näin:

1. Huuhdo sitruuna huolellisesti haaleassa vedessä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja lisää sinne myös 1 dl mustikoita ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri alkaa sulaa.

2. Lisää vesi ja sitruunamehu ja sekoita, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Siivilöi kannuun ja lisää 1 dl mustikoita. Tarjoile limonadi kylmänä.


Tämän helpon limonadin maku on hyvin raikas ja sitruunainen, mutta myös mustikkainen. Mielestäni sokeri maistuu kuitenkin vähän liikaa, joten vähentäisin sitä reseptistä ainakin 1 dl verran.



Ei kommentteja: