.

.

21.9.2016

Kokkausprojekti osa 54; Raita




Keittokirja nro 12




Katja Jaakonen, Tiina Hälvä
Hyvän elämän ruokaa, sivu 124;
(2. uusittu painos, Porvoo 2016)

Raita


4 annosta

3 dl maustamatonta jogurttia
10 cm pala kurkkua
1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
ripaus paprikajauhetta


Laita maustamaton jogurtti kulhoon. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista ylimääräinen neste pois siivilässä. Lisää kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Mausta raastetulla tuoreella inkiväärillä. Laita raita tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle hieman paprikajauhetta.


Raita on perinteisesti itämaisessa ruuassa käytetty tulisen ruuan viilentäjä. Mutta raita on myös raikas ja ihana kesälisäke vaikka perunan tai salaatin viereen. Tähän raitaan käytin ihanaa paksua Turkkilaista jogurttia. Silti jäin kaipaamaan hieman vahvempaa makua, sillä raita jäi aika miedoksi. Vaikka raitan tarkoitus onkin viilentää tulista ruokaa, se voi olla itsessäänkin maukas. Ehkä jokin itämainen mauste tai valkosipuli voisi auttaa asiaa ensi kerralla.

Tämä resepti oli kahdeksas tästä kirjasta. Valloittava, monipuolinen ja nopeiden maukkaiden ruokien kirja, josta en todellakaan osannut rajata pienempää testireseptien määrää!





Ei kommentteja: