.

.

15.9.2016

Kokkausprojekti osa 48; Grillattu valkosipuli




Keittokirja nro 12




Katja Jaakonen, Tiina Hälvä
Hyvän elämän ruokaa, sivu 62;
(2. uusittu painos, Porvoo 2016)

Grillattu valkosipuli


4-8 annosta

2 kokonaista valkosipuli
1 rkl avokadoöljyä
ripaus yrttisuolaa



Leikkaa kokonaisten valkosipuleiden päältä siivu pois, kunnes kynnet näkyvät vieretysten. Kaada päälle öljyä ja ripottele pinnalle hieman yrttisuolaa. Kääri valkosipulit tiiviiksi nyyteiksi folioon. Laita 200-asteiseen uuniin tai grillaa miedolla lämmöllä, kunnes kynnet ovat pehmeitä. Voit tarkistaa kypsyyttä välillä raottamalla nyyttiä.


Tämä resepti on, jos mahdollista, vieläkin nopeampi ja helpompi kuin edellinen pesto. Itse grillasin nämä uunissa grillivastuksen alla. Valkosipulin "hatuista" eli poisleikatusta osasta otin sipulin palaset talteen myöhempää käyttöä varten. Sipuleista tuli todella maukkaita ja ihanan karamellisoituneita. Näitä voisi syödä paljon kerralla! Eikä väkevästä valkosipulinmausta ole tietoakaan! Sopivat muun ruuan lisäkkeeksi tai vaikka viinin ja juustojen kanssa herkutteluun. Uskaltaisin kokeilla jopa jäätelön kanssa!




Ei kommentteja: