.

.

11.9.2016

Kokkausprojekti osa 44; Kermainen mutta raju sinappikastike




Keittokirja nro 11




Polttaa polttaa! Kokeile jos uskallat, sivu 28;
(alkup ja käännös painettu 2015)

Kermainen mutta raju sinappikastike


Määrä: noin 2,25 dl, Valmistelu: 5 min, Kypsennys: 25 min

1 rkl oliiviöljyä
4 salottisipulia ohuina viipaleina
1 iso valkosipulinkynsi oikein hienoksi silputtuna
2 rkl sinappijauhetta
2 tl cayennenpippuria
3 dl lihalientä, kanalientä tai kasvislientä
1,5 dl ranskankermaa tai smetanaa
1 rkl täysjyväsinappijauhetta
sitruunamehua vastapuristettuna maun mukaan (haluttaessa)
suolaa ja pippuria


1. Kuumenna öljy kannellisessa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää salottisipulit, peitä rypistetyllä voipaperilla ja sitten kannella. Vähennä lämpö alhaiseksi ja hauduta salottisipuleita 5-8 minuuttia tai kunnes pehmenevät.

2. Ota kansi ja voipaperi pois ja nosta lämpöä. Lisää pannuun valkosipuli ja kuullota 1 minuutti. Hämmennä joukkoon sinappijauhe ja cayennepippuri.

3. Kaada hitaasti joukkoon liemi koko ajan vatkaten, jottei sinappijauhe paakkuunnu. Kiehauta ja keitä 5-8 minuuttia jatkuvasti hämmentäen, kunnes seos kiehuu puoleen kokoon.

4. Hämmennä joukkoon ranskankerma ja kiehauta uudestaan. Vähennä lämpöä ja hauduta 10 minuuttia tai kunnes seos tiivistyy siveltäväksi. Hämmennä joukkoon täysjyväsinappijauhe ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Lisää halutessasi 1-2 teelusikallista sitruunamehua kevennykseksi.

5. Kastikkeen voi käyttää heti tai antaa jäähtyä täysin ja säilyttää ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään 2 päivää. Lämmitä ennen tarjoilua.


Jätin ohjeessa mainitun täysjyväsinappijauheen pois, koska en yksinkertaisesti löytänyt sitä kaupoista. Se ei silti haitannut lopputulosta, sillä kastike oli todella herkullinen! Maukas kermainen kastike olisi täydellinen heti tarjoiltuna riisin kanssa.




Ei kommentteja: