.

.

1.2.2016

Kokkausprojekti osa 6


Kirja nro 2




Hilda-tädin keittokirja, sivu 19;
(suomenkielinen alkuperäispainos 1884, uusintapainos 2011)

Potaattimöykkyjä

Raakoja potaattia kuoritaan, keitetään pehmeiksi ja sotketaan rikki palan woita kanssa sekä sekoitetaan 2 munan, wähän kerman ja suolan ynnä lusikallisen kanssa sulattua woita. Kun tämä on hyvin sekoitettu ja jäähtynyt, otetaan lusikalla pieniä möykkyjä, joita muutamia minuttia keitetään suolawedessä. Jos möykyt hawaitaan liian pehmeiksi, pannaan seokseen lusikallinen wehnäjauhoja. Moni panee möykyt soppaan, mutta paras on asettaa ne erityiselle wadille ja wähäistä ennen syömistä lautasille.

Ja tässä minun versioni potaattimöykyistä;
3 kpl isoa perunaa,
25 g voita,
2 munaa,
½ dl kermaa,
1 rkl jauhoa,
ripaus suolaa.

Jostain syystä möykyt hajosivat täysin hitusiksi keitettäessä. Ehkä kermaa ja voita oli liian paljon? Joka tapauksessa keskeytin keittämisen muutaman hajonneen möykyn jälkeen ja tarjosin möykkytaikinan perunamuusina. Muusi oli vähän löysää mutta hyvää. Hyvä näinkin! Tästä määrästä muuten tuli yllättävän paljon muusia (tai olisi tullut möykkyjä).






Ei kommentteja: