.

.

7.2.2016

Kokkausprojekti osa 11


Kirja nro 3




Mirelle Guiliano: Ranskattaret eivät liho Keittokirja, sivu 50;
(ranskankielinen alkuperäispainos 2010, suomennos 2012)

Päärynä-sinihomejuustoleivät
4 annosta

4 viipaletta kevyesti paahdettua hapanleipää
noin 60 g huoneenlämpöistä sinihomejuustoa
2 ohueksi viipaloitua päärynää, joista siemenet on poistettu
runsas ½ dl sinimailasen ituja
2 rkl karkeaksi hakattuja saksanpähkinöitä
vastajauhettua pippuria

1. Levitä kaikille leipäviipaleille sinihomejuustoa ja peitä leivät päärynäviipaleilla.
2. Koristele sinimailasen iduilla ja saksanpähkinärouheella. Mausta pippurilla ja tarjoa.


Tein puolet ohjeen määrästä, eli kahden leivän annokset. Leiväksi otin ruisleipää (mitä kaapissa sattuu olemaan), joita paahdoin vain hiukan ja sinihomejuustoksi valitsin Auraa, vaikkakin ihana pehmeä Black Papillon olisi täydellinen valinta! Päärynöiden määrää ohjeessa ihmettelin, sillä mielestäni yhdestä päärynästä saisi neljään leipään viipaleet, ellei sitten halua pinota viipaleita päällekkäin. Yksi päärynä siis mielestäni riittää aika moneen ja puolikas päärynä taatusti kahteen leipään. Tai no, riippuu tietysti päärynän koosta. Sinimailasen ituja oli vaikea löytää edes Tampereen kokoisesta kaupungista keskellä tammikuuta. (En ymmärrä miten se oli niin työlästä, mutta vasta Lielahden Prismassa tärppäsi. Edes Sokoksen ja Stockmannin erinomaiset ruokaosastot eivät myyneet ituja. Joissakin pienemmissä kaupoissa ei edes tiedetty mitä etsin!) Pähkinöitä pienensin kevyesti morttelissa. Aluksi ajattelin että ei tämä voi olla hyvää, kun katselin leipiä kriittisesti, mutta syödessäni tulin täysin toisiin ajatuksiin! Tämä on todella maukas välipala ja vivahteet leikkivät mukavasti kielellä.



Ei kommentteja: